domingo, 27 de abril de 2014

Itinerari pel Peloponès

Micenes: (Μυκῆναι Mykênai, en grec antic). Durant el segon mil·lenni va ser una gran fortalesa militar, fundada el 1500 aC, que va dominar gran part del sud de Grècia. Actualment és un jaciment arqueològic degut a l'esmentat anteriorment; està situat a 90 kilòmetres al sud-oest d'Atenes.
Hi van fer una sèrie d'excavacions, la primera, data a l'any 1841, restaurant la Porta dels Lleons: va ser construida l'any 1250 aC i, és l'execució arquitectònica més coneguda i característica de la ciutat de Micenes. La ciutat va lluitar en les batalles de Termòpiles i de Platea durant les Guerres Mèdiques. En la mitologia, Agamenón, rei de Micenas, és el líder dels grecs després de guanyar la Guerra de Troya.

Epidauro: (en grec Επίδαυρος, llatí Epidaurus). Va ser una ciutat situada a l'Argòlida, a la costa oriental del Peloponès. Va ser una ciutat-estat i el seu territori va quedar bastant reduit; s'anomenava Epidauria. La ciutat original es va expandir agafant terreny del nord i del sud.
Antigament, s'anomenava Epícaro, pero segons Aristòtil, la ciutat va ser colonitzada pels jonis procedents de la Tetràpolis àtica.
La ciutat va ser governada per reis (monarquia), però més tard es va substituir per l'oligarquia. Seguidament, els tirans van ser els que es van ocupar de la ciutat.

Olimpia: (Ολυμπία, Olympía, en grec). Va ser una ciutat de l'antiga Grència, situada al peu del mont Cronio. Aquí, s'hi van celebrar els primers Jocs Olímpics (cada quatre anys), els quals daten a l'any 778 aC. És coneguda també per a ser un centre religiós i per la gran estatua d'or i marfil feta per Fidias. Els arcadis van atacar la ciutat a causa de les grans riqueses i tresors que hi tenien. La ciutat va ser també, el protectorat d'Alexandre el Gran. L'any 1829 els francesos van fer les primeres excavacions, seguits pels alemanys, els quals van descobrir una estatua d'Hermes.
Als actuals Jocs Olímpics, la flama olímpica s'encèn a l'estadi d'aquesta ciutat i després, és transportada amb una torxa fins on s'acullen els jocs, passant avans però per les principals ciutats d'arreu del món.

No hay comentarios:

Publicar un comentario