domingo, 11 de mayo de 2014

Excursió Tàrraco Romana

El passat 10 d'abril els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de llatí i grec vàrem fer una excurció a Tarragona.


En primer lloc vam visitar la muralla: va ser una de les primeres obres que els romans van fer a la ciutat de Tàrraco. La muralla rodeja tot el casc antic de la ciutat  i està estructurada de diferentes maneres: les primeres pedres, les situades a baix de tot, són les que van posar els romans i són quadrades i estan perfectament col·locades. Més tard, a l'Edat Mitjana, es va construir un segon cos de la muralla. A la muralla s'hi conserven tres torres de defensa: les de l'Arquebisbe, Cabiscol i Minerva.





















Avançant pels voltants de la muralla, ens vàrem trobar una estàtua de la Lloba Capitolina, d'August, i una inscripció llatina.





Seguidament, vam veure el temple, per l'exterior: és el temple d'August,el qual podria ser el primer temple dedicat a ell fora de Roma. L'existència d'aquest temple és degut a gràcies al descobriment d'unes monedes amb la imatge d'August en cada una d'elles i darrere, un temple. El temple va tenir diferentes funcions: a la meitat del segle V i principis del VI era i feia la funció de temple; més tard, es va desmuntar i va passar a ser una catedral visiòtica; finalment, al segle XII va passar a ser una catedral, la qual és com la podem veure actualment.


Després, vam anar al Fòrum Provincial: va ser construït el 73 dC. i va ser usat fins a meitat del segle V. Te un gran tamany ja que està constituït per dues plaçes les quals albergaven els edificis administratius, religiosos i culturals de la ciutat de Tàrraco. El pretori és una torre que dóna entrada al Fòrum Provincial. En ell, hi ha una sèrie de bòvedes.


Seguidament de visitar el Fòrum, vàrem anar a l'amfiteatreera l'escenari de combats de gladiadors, caceres d'animals salvatges i altres espectacles. L'amfiteatre de Tarraco es va construir a finals del segle I o primera meitat del segle II a.C. Les seves mesures totals són de 109 per 86 metres i hi havia unes graderies construïdes damunt del pòdium per protegir els espectadors en els espectacles amb participació de feres; cabien uns 14.000 espectadors. Estava situat fora del nucli urbà, en una zona de pendent que col·laborava a la consitència de la construcció i facilitava l'acústica.
Es va construir a l'actual plaça del Miracle.
Vam tenir la sort de poder anar a l'interior de l'amfiteatre i poder observar-lo personalment.


Després, vam veure el circl'edifici va ser construit en època de Domicià, a finals del segle I d.C i es va edificar sobre el solar de l'antic praesidium, situat a la part alta de la ciutat. Va ser l'edifici públic amb més popularitat Era un espai acondicionat per a les curses de carros, amb una pista allargada, l'arena, dividida per una barrera, l'spina o eurypus. Mesurava 325 metres de llarg i 115 d'amplada.Al voltant de l'arena hi havia les graderies per al públic que estaven fetes amb opus caementicium i opus vitatum; hi havia també unes escales per poder accedir a nivells superiors.


Després d'haver visitat els llocs més emblemàtics de l'antiga Tàrraco Romana, vàrem veure una obra de teatre: "El soldat fanfarró" (Miles Gloriosus), de Plauto. Hi van assitir diferents instituts de tota Catalunya amb els alumnes de llatí i grec. Avans de començar l'espectacle,m un grup de joves ens van donar la benvinuda amb una petita orquestra i, els alumnes anaves a ballar. L'obra de teatre va ser interpretada pels alumnes de l'institut fuente Nueva de Morón de la Frontera (Andalusia) i el grup s'anomena In Albis. L'obra va ser molt divertida m'agradaria felicitar als actors que van aconseguir que tots passessim una estona molt agradable i entretinguda.




No hay comentarios:

Publicar un comentario