lunes, 12 de mayo de 2014

EMPORION - Museu

A Empúries hi ha una seu importants del Museu d'Arqueologia de Catalunya, situat al monestir de Sant Pere de Galligants.

1)Mosaic d'Ifigènia: es va trobar a la meitat delsegle XIX. Mesura 0,55 metres d'amplada per 0,60 metres de llargada. Actualment es troba al Museu d'Arqueologia de Catalunya.
Fa referència al sacrifici d'Ifigènia, filla d'Agamenón, rei de Micenes; ell, havia de sacrificar a Ifigència en nom de la deesa Artemisa així ell i la seva flota podia continuar avaçant cap a la guerra de Troia; a l'hora del sacrifici però, la deesa va tenir pietat de la noia i en el seu lloc va posar un cèrbol.
En el primer plà de cuadre hi apareix un altar, envoltat de branques i un bucráneo. A l'esquerra de l'altar es troba Agamèmnon, Ulisses i Ifigenia; a la dreta hi apareix Menelao i Calques. A segon plà hi ha quatre joves. Hi podem observar també una estatua petita d'Apol·lo; darrere hi ha Diana amb un cèrvol i uns xipres.


2)Estatua d'Escolapi: aquesta estàtua es va trobar el 1909 a Empúries. Media 2,5 metres: estava dividida en dos blocs de màrmol: un pel cap i pel tronc (casi despullat) i l'altre era la resta del cos, elq ual estava vestit amb una manta i sandalies. Als seus peus hi ha una serp, la qual simbolitza el seu poder curatiu, ja que ell era el déu de la medicina; era capaç de tornar la vida als que havien mort.

No hay comentarios:

Publicar un comentario