lunes, 12 de mayo de 2014

EMPORION - La ciutat romana (oppidun)

a)Fòrum: era una plaça pública i era on s'hi distribuien els principals edifics de la ciutat (religiosos, comerciants i administratius). Hi havia un gran temple que va ser construït en època republicana i mirava cap al sud; aquest temple estava dedicat a Júpiter, Minerva i Juno. A l'est del fòrum hi havia una basílica i una cúria (època de l'emperador August). Quan es va construir aquesta plaça, la importància del àgora va anar disminuint, ja que moltes de les funcions que s'hi feien, van passar a fer-se al fòrum.


b)Muralla: va ser construïda a finals del segle II aC. La part que s'ha conservat més bé està situada al sud i consta d'un mur recte, sense cap torre, i dividit en dos parts: la de l'interior que està feta amb pedra calcària, i la superior feta amb formigó de calç, sorra i pedra. Aquesta muralla no era defensiva, sinó que delimitava el recinte de la ciutat i ho diferenciaven de la part agrícola. Només media uns 3 metres i és degut a l'absència de torres i a entrades sense fortificar.


c)Villae i Insulae: gràcies ales excavacions que es van fer a la ciutat, es pot calcular que la ciutat tenia uns 4000 habitants. Les cases que hi havien podien ser de 3 maneres: villae, insulae i domus; les que abundaven més eren les domus de les famílies riques situades sobre el port, amb peristil i hortus; tenien jardins i decoració de mosaics en blanc i negre i pintures murals.






No hay comentarios:

Publicar un comentario