lunes, 17 de febrero de 2014

Teseo i Ariadna: Una dona abandonada.

Ariadna és filla del rei Minos i Pasífae de Creta. El seu pare tenia en un laberint amb Minotaure. Com els atenesos havien matat un fill seu cada nou anys, set joves i set donzelles eren deborados pel Minotaure del labrinto. Però havien de matar-lo, i Teseu es va oferir per matar i el seu pare va estar deacuerdo. Quan anava per allí el seu pare li va donar un joc blanc per celebrar la victòria amb Minotaure i un altre negre, pel dol.
Quan va arribar a Creta Ariadna es va enamorar a primera vista d'ell i llavors ella li va oferir un cabdell (perquè no es perdés en el laberint i perquè pogués seguir el cabdell i trobar la sortida) i una espasa (per combatre amb Minotaure) a canvi de casar-se amb ella i treure-la de aquí.
Ella mai va veure Atenes perquè ell la va abandonar a la platja, a prop de l'illa de Nachos, de nit. A l'alba va veure que la nau partia cap a Atenes.
Per què la va deixar? Hi ha diferents versions : Perquè hi havia una altra dona, o perquè complia les ordres del seu déu. Quan Afrodita la va veure plorant i passant-ho tan malament, va anar cap on era ella i li va prometre un altre marit que serà Dioní, qui li regalo una corona bella plena de brillants, però no li va oferir la mortalitat, i ella vella, va partir.
Malgrat tot, ella seguirà enamorada de Teseu fins al final dels seus dies.
Quan Teseu arriba a Atenes, portava el joc negre i quan el seu pare el veu i veu que hi ha la vela negra , el seu pare es suicidia llançant-se al mar, i això dóna nom al mar Egeu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario