jueves, 17 de octubre de 2013

MEDEA

Medea era filla d'Eetes, rei de la Còlquida, i de la nimfa Idía. Era una sacerdotessa d'Hécate i va apendre bruixeria amb la seva tieta, la deese Circe. Medea està casada amb Jason.



Medea es va enamorar de Jason quan ell i els Argonautes de Colchis van anar en busca del Velló d'or. Ells es van conèixer i amb l'ajuda d'Eros, que dispara una fletxa a Medea, s'enamoren.




Etes va seguir a Jason mentres ell buscava el Velló d'or, amb la condició de que no cometés cap imprudència. Medea va ajudar a Jasón a buscar-ho i a no morir, ja que el seu pare el volia matar.
A un bosc, al santuari d'Hécate, Medea i Jason es van confessar el seu amor. Ell li va demanar que l'ajudés i que es cases amb ell i ella li va prometre. Jason li va jurar a Medea que la portaria a Grècia amb ell. El seu avi li va donar una poció que el faria vulnerable a les flames que llençaven els bous amb peülles de bronze i musells d'acer, ja que sabia que hauria de llaurar un terreny on hi havia aquests bous.



Medea va derrotar al drac que cuidava de l'arbre on hi havia el Vetlló d'or, amb unes herbes que provocaven son i Jason les va tirar sobre el drac. Es va adormir i van poder agafar el Vetlló d'or sense cap problema.


Jason i Medea es van veure obligats a deixar Ioklos partint cap a Corint. Allà Jason va acordar amb el rei Creont abandonar a Medea, per unir-se a la seva filla, la princesa Glauca. Medea estava gelosa i li va enviar a la princesa com a regal de boda un mantell molt bonic.Ella se'l va posar i tots eguit alliberant la màgia continguda en ell i es va començar a cremar; Creont la va anar a abraçar per intentar apagar les flames però també es va cremar ell.
Llavors Medea va matar als reus fills; els seus desitjos de venjar-se de Jason eren majors que l'amor per ells.







No hay comentarios:

Publicar un comentario