domingo, 20 de octubre de 2013

LES TERMES ROMANES

Termes romanes

Eren llocs públics destinats als banys típics dels romans. Les primeres termes eren la balnea o balneum i després van ser les thermae o therma. 

Al principi eren banys privats però després van ser públics.
També s'hi podien fer activitats lúdiques o reunions de la gent que no ho podia fer a casa seva.
Les termes servien per a la neteja del cos i de l'ànima.

Parts de les termes:


-Apodyterium: eren els vestuaris la gent deixava allà la roba fins que marxaven, però també s'hi feien espectacles. Estaven aprop de les entrades i estaven bastant decorades.




-Laconium: era una sala petita d'altes temperatures per a suar (Sudoració en sec). Tenia una obertura al sostre per regular la temperatura.




-Tepidarium: era el bany d'aigua tebia, ni freda ni calenta. Era el recinte central.




-Caldarium: era la sala on hi havia els banys d'aigua calenta. Hi havia diverses piscinae d'aigua calenta o banyeres individuals.





-Frigidarium: era la sala opn hi havia els banys d'aigua freda. La gent hi anava després d'haver-se banyat al calidarium i tepidarium. Perquè la lasa estés fresca estava al costat nord de les termes.



-Hipocaustum: era una cambra subterrània el qual hi havia un forn que transmitia l'aire calent per escalfar la cambra que estava damunt d'aquesta.



-Palestra: era l'escola de lluita. Allà s'hi feien les pràctiques que necesitaven molt espai. També servia per a l'entreteniment.











No hay comentarios:

Publicar un comentario